La Campanya

La Reconquesta del Vidre és una campanya de comunicació i sensibilització ambiental, promoguda per Ecovidrio, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i la participació d’Ajuntaments, que versa sobre la importància del reciclatge dels residus d’envasos de vidre durant les tradicionals festes de Moros i Cristians.

Aquesta iniciativa pretén involucrar a tots els agents implicats en les festes per a aconseguir que siguen més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, a través de la seua participació activa en el reciclatge de vidre.

Torna La Reconquesta del Vidre!, es planteja com un concurs entre municipis, els quals competiran entre ells, per a ser la població que més quilos de vidre per fester recicla, dins de la seua categoria, en els iglús de la campanya.

Les categories existents són:

  • ATABALES: Engloba als municipis que té un nombre de festers superior a 2.300.
  • DARBUKAS: S’inclouen en aquest grup les localitats de fins a 2.300 festers.
  • DOLÇAINES: Pertanyen a aquesta categoria les poblacions les quals el nombre de festers no supere els 950.

El municipi que més quilos de vidre per fester recicle, dins de la seua categoria, rebrà una ajuda econòmica per valor de 1.500 euros per a l’organització de l’acte de proclamació de càrrecs de 2019.

A més, una ecopatrulla visitarà els principals dies de festes les poblacions adherides a la campanya per a animar a festers i ciutadans a participar en La Reconquesta del Vidre.

Aquest 2018, no et quedes al marge!, recicla vidre.